Overnatning

På denne side har vi samlet nogle af Sønderjyllands bedste overnatningssteder, som egner sig godt til lejrskoler.

Hvad enten I søger en hytte med eget køkken, cykeludlejning eller adgang til svømmehal, så findes der helt sikkert et godt overnatningssted til jer i Sønderjylland. I kan forme jeres ophold yderligere ved at vælge overnatningssted efter om eleverne selv skal prøve kræfter med madlavning, eller om I vil have det hele serveret.

Alle overnatningsstederne her på siden har god erfaring med lejrskoleophold og glæder sig til at tage imod jer. De er godt fordelt udover hele området, så der er et godt sted for jer at danne en base, uanset om I helst vil bo i byen eller nær natur.

Klik på kortet for at se deres placering og læs mere om hvert enkelt overnatningssted nedenfor.

Se alle overnatningsstederne nedenfor. 

Overnatning i Sønderjylland

Skærbækcentret

Skærbækcentret

Nyd et hyggeligt ophold på Skærbækcentret, som ligger tæt på Nationalpark Vadehavet der byder på et væld af naturoplevelser. Overnat i et feriehus og benyt jer af de mange sportsfaciliteter som feriecentret tilbyder. 

I kan blandt andet boltre jer i svømmehallen eller give den gas på bowlingbanerne. Eller bruge nogle af de mange andre former for aktiviteter – ude som inde.

Danhostel Flensborg Fjord

Danhostel Flensborg Fjord

Oplev Sønderjylland og grænseområdet, ved at bo på Danhostel Flensborg Fjord i Sønderjylland. I kommer til at bo i gåafstand til Gendarmstien, tæt på slotsbyen Gråsten, 15 km til Dybbøl Mølle og Historiecenteret Dybbøl Banke og 12 km til den dansk/tyske grænse.

Så er I til bens, på cykel eller i bus, så er her et godt udgangspunkt til at opleve hele Sønderjylland og den spændende historie som grænselandet byder på.

enjoy resorts marina fiskenæs

Enjoy resorts marina fiskenæs

På Enjoy Resorts i Gråsten bliver I indkvarteret i 8 personers hytter, med eget køkken og bad. Her kan I skabe en behagelig base og selv styre hvad og hvornår I vil spise. Når I har brug for et aktivt indslag kan I hoppe i svømmebadet, hvor der både er klatrevæg og vandrutschebane. 

Der er mulighed for cykeludlejning og historiske kronjuveler såsom Dybbøl Mølle og Graasten Slot ligger tæt på resortet og lægger op til et brag af en historietime.

Vollerup

Danhostel Sønderborg- Vollerup

På det populære Danhostel Sønderborg-Vollerup finder i en stor have, hvor der er placeret 10 huse og 10 feriehytter. De prøver at give hver klasse eget hus eller afdeling, så man har en samlet base.

Man er tæt på Sønderborg og et væld af aktiviteter. Blandt andet Universe Science Park i Nordborg, Sønderborg Slot og meget mere. Læs mere om området og se deres brochure om lejrskoleophold her.

Sundeved Centret

Sundeved centeret

Sundeved Centret ligger midt i området Sundeved, som er halvøen mellem Aabenraa Fjord, Flensborg Fjord og Sundeved, der grænser op til Als, hvor Alssund skiller området og giver en unik og flot natur.

danhostel tønder

Danhostel Tønder

Når I overnatter på Danhostel i Tønder, kan I nyde godt af nem adgang til køkken, undervisningslokaler og cykelleje. Derudover kan I billigt få adgang til at give den gas i deres svømmehal.

Når I bor her, er det oplagt at opsøge Tøndermarsken, som er en del af Nationalpark Vadehavet og kulturrige Tønder by i dagstimerne.

benniksgaard hotel

benniksgaard hotel

Benniksgaard Hotel tilbyder et dejligt lejrskoleophold med smukke rammer og udsigt over Flensborg Fjord.

Der er altid afslappende og god stemning på Benniksgaard. Hotellet ligger i Gråsten og går op i at give alle gæster et ophold af høj kvalitet.

Vadehavslejrskolen højer

Vadehavslejrskolen Højer

Vadehavslejrskolen Højer ligger én kilometer fra Vadehavet, og tilbyder mange gode faciliteter til jeres ophold. Heriblandt køkken, hyggelig bålplads, shelter, fodboldmål og trampolin. 

Derudover kan I nyde godt af at bo sammen med høns, kaniner, fugle, geder og ponyen Mio.

enjoy-resorts-romo

Enjoy resorts rømø

Overnat midt i Nationalpark Vadehavet på Enjoy Resorts Rømø. Her kan lejes cykler tæt ved, så I kan komme ud og udforske den unikke placering. Overnatning her kan særligt anbefales i forbindelse med efetrårsferien, da det er her den årlige østersfestival løber af stablen. 

På Enjoy Resorts Rømø sørger de for forplejningen til jer, så I ikke selv skal tænke på det. De laver også gerne madpakker til jer efter aftale, så I kan tage frokosten med ud på eventyr.

Se deres flyer om lejrskoleophold her.

Nordborg Fyr

Lejrskolen Fyret Nordborg

Fra lejrskolen ved Nordborg Fyr på Nordals har du en fantastisk havudsigt til tre sider. Sandstranden med sandrevler ligger kun 200 meter fra huset og på den store græsplæne ned mod stranden kan man grille og spille bold.

Ikke langt derfra finder du oplevelser som Universe Science Park, der tilbyder spændende undervisningsprogrammer til skoler samt Augustenborg Slot.

Solhjem

Lejrskolen Solhjem

I smukke naturomgivelser finder i lejrskolen Solhjem, der er indrettet med 3 dobbeltværelser med boksmadrasser, 3 køjerum med hhv. 6-7 og 8 køjer og 1 nyindrettet anneks med 8 køjer.
Gæsterne bedes medbringe sengetøj eller sovepose.

Der er 35 sovepladser i alt.

Pinnebergheim

Pinnebergheim

Pinnebergheim har en fantastisk beliggenhed ved Hejsager Strand – 10 km fra Haderslev– ved Genner bugt. 

Der er plads til 46 personer – fordelt på 4-6 personers lejligheder.  

Her finder du en af områdets bedste strande, en fantastisk strand-eng, du er tæt på skov og vand med mulighed for gå-ture i en unik og afvekslende natur. 

Du får mulighed for at give dine elever en hel unik oplevelse rent historiemæssigt – Pinnebergheim hjælper dig med forskellige forslag og udarbejder skræddersyet lejrskoletur til jer, lige som i ønsker det.

Haderslev

Danhostel Haderslev

Danhostel Haderslev er et moderne vandrerhjem med respekt for den gamle historie.

Her bor du i historiske bygninger der bl.a. har været kongelig fæstegård i 1700-tallet. Vandrehjemmet ligger helt ned til Haderslev Dam, og med kun 5 minutter til centrum er her den oplagte mulighed for både at være i by og på land på samme tid.

I Haderslev kan du gå på opdagelse hos Museum Sønderjyllands museum for Arkæologi – der bestemt er et besøg værd!  

279529_Naldtanglejren

naldtanglejren

17 km syd for Aabenraa ligger Naldtaglejren, med udsigt til Als Sund. Lejren kan lejes af alle og er oplagt til lejrskoleophold. Der er plads til at 60 personer kan spise og overnatte på stedet. Her er natur og bæredygtighed i fokus og området indbyder til leg og aktiviteter.

Ved siden af Naldtanglejren ligger Tusindfryd, en naturoase hvor der bl.a. er mulighed for at låne vaders og kanoer. Foreningen De Danske Børneinstitutioner tilbyder desuden naturvejledning i forskellige former.

aabækhytten

Aabækhytten

Aabækhytten er en hytte fra 1935, som ligger i naturskønne oplevelse i Aabenraa. 

Hytten ligger ud til skoven og med kun få meter ned til stranden i Aabæk er det en oase for børn og unge. 

Her er der plads og rammer til et sjovt og hyggeligt lejrskoleophold for op til 50 personer. Den er ejet af Den selvejende institution Aabenraa Spejderhuse. 

Aabækhytten ligger ved en børnevenlig, offentlig strand ved Aabenraa fjord og tæt op ad den smukke Jørgensgaard skov. Der er mange gode udendørs faciliteter, blandt andet en lejrplads til 50 personer og borde-bænke sæt. 

Hytten udlejes kun til børneinstitutioner, spejdere og andet ungdomsarbejde.

Følg linket forneden og læs mere om hytten og om området. 

Grænsehallen Kruså

Grænsehallerne

Tæt på den dansk-tyske grænse ved Kruså, finder du “Grænsehallerne”. Beliggende i et smukt område, hvor der ikke er langt til de mange historiske attraktioner, en unik natur og spændende kultur.

Lige rundt hjørnet finder du: Gendarmstien, Frøslevlejren, Bov museum, Dybbøl mølle og Historiecenteret Dybbøl Banke (1864), Sønderborg slot, vadehavet, Flensborg by og fjord, Glücksborg slot, samt Østersøruten – den populære cykelrute der går langs den sønderjyske østkyst og videre mod Fyn.

Grænsehallerne råder over 64 senge, fordelt over 9 værelser fra 4 til 8 senge i hver. Her finder du tre haller, en multisal, et gymnastikrum, et stadion, en vinterbane, en kunstgræsbane, en 11-mands bane samt fem 5-7 mandsbaner. Endvidere er der et fitnesscenter i huset hvor man kan få mulighed for lidt styrketræning. Der tilbydes desuden pakkeløsninger med fuld forplejning.

Danhostel Sønderborg

Danhostel Sønderborg city

Centralt i Sønderborg ligger Danhostel Sønderborg City, der har stor erfaring med lejrskoleophold. Her kan I se frem til at kunne bruge deres fodboldbane, bordtennis, beachvolley og bordfodbold. Selvom det ligger i byen, er der mange grønne områder rundt omkring, som kan bruges til mangeartede aktiviteter.

Eleverne indkvarteres på 4 eller 10-sengsværelser, hvor der er eget bad og toilet. Danhostel Sønderborg City står for maden og sørger for at alle depoter er fyldt godt op til nogle spændende oplevelsesrige dage.

I vil komme til at bo tæt på centrum af Sønderborg og vil derfor have et hav af attraktioner og oplevelser lige uden for døren. Såsom: Sønderborg slot, Alsik point of view, Dybbøl mølle og Historiecenteret Dybbøl Banke, Deutsches Museum Nordschleswig og Universe Science Park, som ikke ligger langt derfra.